i mitt ansikte del 1

DSC08443 copy

okej, jag har fått så mycket inspiration från diverse skönhetsbloggar nu att andan har fallit på till ett slags hudvårdsinlägg. hoppas jag slipper bli stämplad som ytlig. nu kör vi!

jag vill inte påstå att jag har perfekt hud, har precis som många andra en blandhy som är svår att veta vad man ska göra med för att få i schack. finnar dyker upp oftast när det passar som sämst, och samtidigt som jag med andra ord har en oljig hy (speciellt panna/näsa) är den supertorr här och var under vinterhalvåret. men just nu känner jag mig ändå tillfreds med produkterna jag använder. gick för några månader sen tillbaka till dermanord/maria åkerberg efter att ha använt starka, rätt elaka produkter ett par år för att få bukt med en knottrig panna och periodfinnar. dermanord/maria åkerberg har svenska, ekologiska produkter och jag känner mer än någonsin att jag vill använda rena produkter, det är ju snällast mot sig själv och mot naturen.

DSC08447 copy copy
jag rengör med en mild rengöringsmjölk för känslig hud. helt enkelt toppen! motverkar bland annat ytliga blodkärl som jag framför allt åker på under vintertid.

DSC08449 copy
2 gånger i veckan ungefär så lägger jag deras refining mask som drar ihop porerna. kan användas varje dag på problemområden om man så vill. en period för nåt år sen sov jag med den varje natt i pannan och på hakan. funkar toppen i kampen mot finnar, yey!

DSC08456 copy
på rengjort ansikte sprayar jag sen lemon & aloe freshner, ett ansiktsvatten som återfuktar. trodde det skulle lukta mer citrus (beställde hem allting här), men nja, luktar knappt nåt? men ju mildare ju bättre egentligen, och den känns hursom mycket fräsh och gör det den ska.

DSC08461
efter aniktsvattnet smörjer jag in mig med kallpressad jojobaolja. oljan balanserar både de oljiga och torra områdena. känner mig som finast i aniktet när jag vaknar efter att oljan har fått gosa in sig ordentligt i huden under natten – ojämnheter är så gott som borta och jag känner mig matt och fin. när jag har tid gör jag hela proceduren även på morgonen (blir dock mest på helgerna) och även då avslutar jag med jojoban, trodde i början att det inte skulle funka att ha en olja dagtid, men jag tar bara lite mindre så det ”försvinner” snabbare, därpå sveper jag oftast ett puder över ansiktet som tar bort den eventuellt oljiga looken. men sminket får bli ett eget inlägg.

avslutningsvis vill jag bara tillägga att jag själv prioriterar att lägga några extra slantar på att använda ekologiska, milda produkter, även om huden kanske blir lite knäpp ett tag på de flesta av oss, speciellt i början. men vi får i oss tillräckligt med dåliga grejer på andra vis så när det gäller huden som är så tunn i ansiktet borde alla tänka sig för en extra gång. det är ju väldigt personligt vilka grejer man känner funkar, men detta funkar i alle fall bra för mig.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s