eko-favoriter i duschen 2014

SCHAMPO & BALSAM

all natural & vegetable soap & schampoo bar från nea of sweden

sen jag började med naturlig hårvård har jag saknat mina schampokakor från lush – älskar idén att slippa flytande schampo, speciellt på resande fot men även hemma då man sparar in iaf ett par plastflaskor på en kaka. denna varianten funkar även till ansikte och kropp – perfekt multi-produkt med andra ord. är överlag nöjd. beställde mindre prover i ett par olika varianter med olika egenskaper (stort + för att man kan göra det för en helt ok peng!) och har använt dessa i ett par månader nu. ska tilläggas att jag aldrig använt någon av kakorna helt på egen hand utan har alltid avslutat med vinägarsköljningen jag nämner nedan. det enda ”klagomålet” är att jag ibland upplever att mitt underhår förblir fett eller blir fetare (!?) än innan tvätten till skillnad från överhåret som blir rent o luftigt. så det krävs nästan att man även böjer sig framåt så man kan schamponera in ordentligt underifrån också, och inte att förglömma även skölja ur underifrån. tror det kan vara rester av oljorna i kakorna som orsakar det eventuella fettet annars. så just denna schampovariant kräver alltså lite extra jobb, lite extra gnuggande från alla håll o kanter (åtminstone för mig) för att det ska funka tillfredsställande, men när det gör det så känns det riktigt bra. naturliga-kak-letandet kommer dock fortsätta!

calendula schampoo & body wash från weleda

när jag känner för omväxling har jag helst använt calendula schampoo & body wash från weledas baby-serie. på mig funkar detta hur bra som helst. beskrivs såhär på jordklok.se : ”Innehåller växtbaserade tvättaktiva ämnen som är särskilt milda och hudvänliga och som inte svider om de råkar komma i ögonen. Extrakt från ringblomma lugnar hud och hårbotten medan mjölksyra säkrar att huden bevarar sitt rätta pH-värde. Har en lätt doft från äkta eteriska oljor.” mitt hår blir rent (o håller sig rent rätt länge, räcker absolut med tvätt 2 ggr/veckan), mjukt men får ändå liiite volym..ja, alla tummar upp. stort + för att det går att få tag på typ överallt också till ett helt ok pris! (kostar 59:- eller uppåt för 200 ml på ica, åhlens eller vad du nu kan tänkas bo nära.) bra även att det funkar till kroppen, speciellt smidigt när man är bortres, ska duscha efter träningen etc. hemma har jag inte behovet av att vara riktigt så bekväm utan kör då hellre separat bodywash.

vinegar rince (lemon) från nea of sweden

avslutar som sagt hårtvätten med en vinägersköljning som återställer till rätt pH-balans samt funkar som ett balsam. känns skönt svalkande för hårbotten och minskar eventuellt kli väldigt effektivt. önskar att jag hittat denna produkt tidigare, funkar verkligen!

BODYWASH

les petits hair & body wash från seascape

har inte använt så mycket naturliga bodywash i år som jag egentligen önskat eftersom jag försökt ha skåprensning på vad vi redan har hemma som inte är eko, så har mest kämpat med en rejäl flaska från lush, närmare bestämt snow fairy som luktar..godis..socker/sött/bubbelgum/hallonbåtar.. ja, lite så. inget för doftkänsliga. så har som ni kanske förstår inte så mycket eko-tips på bodywash-fronten.. men, drar till med Les petits hair & body wash från Seascape. den innehåller naturliga, essentiella oljor av lavendel, kamomill och mandarin. föredrar att bara ha den som kroppstvål men funkar även till håret. luktar gott (rätt diskret, men fortfarande väldigt gott) och är mysigt gul. helt ok wash, rekommenderar!

2015/01/img_0810.jpgKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s