naturligt solskydd

Denna sommaren blir den första som jag tänker satsa på naturligt solskydd, all annan hudvård är utbytt till naturlig och så eko som möjligt sen ett bra tag men inte just solskyddet, kanske mest för att jag haft samma förpackningar solkräm sen urminnes tider…känner dock att det är dags att uppgradera nu. Så nu har jag pluggat på om hur naturligt solskydd funkar, SPF, jämfört olika naturliga märken osv. Haft stor hjälp av naturligtsnygg.se (klicka på printscreenade bilden nedan för att komma in på hennes guide)
naturligtsnygg
Ju mer jag tittat har jag reagerat på prisskillnaden mot ”vanligt” solskydd. Först tyckte jag att det bara såg ut att handlade om några tior extra, men njaa, när jag tittade gång till märkte jag att så inte var fallet.. Om vi säger att en ”vanlig” solkräm på apoteket ligger på typ 170:- nånting för en flaska med 150 ml så kostar en naturlig 170:- för 50 ml. Stooor skillnad med andra ord! Men efter mycket jämförande mellan olika svenska webshops, ebay, iHerb osv. har jag kommit underfund med att det mest prisvärda är att beställa genom en tysk säljare på ebay, de ligger långt före oss när det just gäller naturlig hudvård och det syns på priserna. Skulle våga påstå att det jag hittat kostar mindre än hälften mot vad jag hade fått ge för motsvarande i Sverige. Eftersom vi förhoppningsvis kommer hänga mycket i solen under en vecka när vi far iväg (och förhoppningsvis en hel del efter hemkomst också) så känner jag att 50 ml flaskor bli ohållbart med tanke på priset och att vi är två pers som delar (man uppmanas ju att smörja sig rikligt och helst ett par ggr per dag om man är konstant i solen). Då väntar jag hellre en vecka extra eller vad det kan tänkas ta från Tyskland och hit. Den som söker finner minsann, nöjd!
sonnenmilch
lavera
Förutom Hannahs guide där uppe vill jag tipsa specifikt om Laveras solskydd, verkar väldigt prisvärt och tänker själv satsa på skydd från detta märke, finns t.o.m. att få tag på hyfsat billigt på en svensk sida som ni hittar här. (Desto dyrare på övriga svenska sajter typ jordklok m.m.) Men som sagt, tips! 200 ml för 149:- med 30 SPF är väldigt överkomligt när det gäller en helt naturlig solkräm på svensk sajt. Innehåller dock zinkoxid som tidigare varit förbjudet MEN värdefull info hittar ni i detta inlägget.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s